Cases

De schatten van Hattem / Voerman Stadsmuseum Hattem

Een educatievideo voor kinderen van de bovenbouw van de basisscholen. De video is een inleiding op een schoolbezoek aan het Voerman Stadsmuseum Hattem.

Wat is een podcast? / NPO

Een serie explanimation video's die we maakten voor de Nederlandse Publieke Omroep. De video's zijn bedoeld om Nederlanders die (nog) niet naar podcasts luisteren, uit te leggen hoe het werkt. Hieronder de versie voor het nieuwe podcast-platform NPO Luister. We maakten ook versies voor NPO Radio 1, NPO Radio 4 en NPO Radio 5.

Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog / NMTO

Door een VR-impressie lopen in de schetsfase van een nieuw museum, alsof je er echt bent. Terwijl er nog geen spijker in de muur zit. Hoe overtuigend is dat?

Ons winnende ontwerp voor het nieuwe museum over de Tachtigjarige Oorlog (Museum 1627) hebben we omgezet in een ervaring in virtual reality. Deze beleving is bedoeld om fondsen een impressie te geven van het museumontwerp.

In virtual reality beleef je de architectonische aanpassing van de kerk met de stalen brugconstructie, mediaproducties en fragmenten van de storyline in interactief geluid. Immersive 3d-weergave met binauraal geluid (draait mee met je hoofd) en talloze geïntegreerde mediacontent. Het zit allemaal in deze virtual reality-presentatie van ongeveer 15 minuten.

Lees ook: Bezoeker is reporter in nieuw oorlogsmuseum

Kwaliteitsagenda / Zone.college

Een video die we produceerden over de implementatie van de kwaliteitsagenda binnen het Zone.college. Het doel is de voortgang in kaart te brengen voor de Commissie Kwaliteitsafspraken MBO.

Fantastische Felix / Ars Musica

De componist Felix Mendelssohn krijgt een gezicht. Met een online campagne worden klassieke muziekliefhebbers geïnteresseerd voor de concertreeks. iGlow produceerde de video's en dacht mee over de online strategie.

Wie laat de hond uit? / Smuldier

Een tweewekelijkse podcastserie voor hondenbezitters. Voor de rebranding van de hondenvoeding van Smuldier, werd door ons een podcastserie ontwikkeld. Met een op maat gemaakte contentstrategie om hondenbezitters te stimuleren hun hond net dat stukje meer te geven. Het concept is tot stand gekomen in een co-creatiesessie met hondenbezitters uit heel Nederland.

Hanze Walk of Fame / Diversen

Podwalks serie met augmented reality. Wandel door de Hanzesteden, ontmoet bekende inwoners en zet historische gebouwen weer terug in 3D op hun oorspronkelijke plek.

Vervangingspool / Transvita

Vanwege het grote lerarentekort wordt er steeds meer gekeken naar het anders organiseren van het onderwijs. Loopbaancentrum Transvita vroeg ons een serie video's te maken, waarin ervaren leerkrachten over de Vervangingspool vertellen.

Toer de Boer / RIF

Promotionele video voor de belevingsdag Toer de Boer voor vmbo-leerlingen. Het doel is leerlingen enthousiast maken om zich aan te melden voor Toer de Boer en uiteindelijk een groene richting te kiezen.

Blikvanger / Voerman Stadsmuseum Hattem

Voor het Voerman Museum Hattem maakten we een audiobeleving van hun collectie voor mensen met een visuele beperking. We ontwierpen een totaalbeleving voor oren, voeten en handen.

We gebruikten binauraal geluid (3d-audio) en acteurs die we opnamen in de ruimte zelf, voor een optimale ruimtelijke ervaring. Met het idee won het Voerman Museum Hattem de RAAK Stimuleringsprijs.

Ga je mee op expeditie? / Zone.college

Hoe breng je sfeer over met een online open dag?

Ga met je publiek op expeditie door je gebouw. Net als bij een prentenboek van Charlotte Dematons vol boeiende details. Het gaat leven, hoe meer je ontdekt.

We maakten een online video en 360-graden tours voor 4 locaties van het Zone.college in Oost-Nederland. Het resultaat: een hoge waardering van bezoekers en wachtlijsten voor nieuwe leerlingen.

Blijf in de Benen / Goedzorg Fysiotherapie

Blijf in de Benen is een tv-programma met bewegingsoefeningen voor ouderen. Tien jaar geleden produceerde iGlow de eerste serie met mediastudenten. Deze serie werd zo'n succes in de regio, dat er in 2022 een nieuwe serie is gemaakt van 30 afleveringen. De tv-serie wordt uitgezonden bij lokale en regionale omroepen in de provincie Overijssel.

Doorsluizen in Zwartsluis / Bezoekerscentrum Sluuspoort

Introductievideo voor bezoekers van Sluuspoort. Hoe ontstond het sluisdorp Zwartsluis? Nina duikt in de verhalen en legt uit. Hieronder een fragment. De volledige video is te zien in bezoekerscentrum Sluuspoort.

Flexpoolen, hoe werkt dat? / PON Primair

In opdracht van Personeelscluster Oost-Nederland (PON) ontwikkelden we een serie video's over hun flexpool. Een how-to video en een serie portretten met flexpoolers.

Door Groningers, voor iedereen / IMG

Een serie video's over Groningse jongeren in het aardbevingsgebied. Wat is de invloed van de gaswinning op jongeren? De video's werden gemaakt door Groningse jongeren onder leiding van onze coaches van iGlow Academy.

Framewoorden 2017 / NPO Radio 1

In opdracht van NPO Radio 1 maakten we een animatie bij de framewoorden top-10 van 2017. Deze lijst werd onthuld tijdens het eerste Nationale Taaldebat op zaterdag 4 november in Nijmegen o.l.v. Frits Spits. Deze video werd gebruikt op de verschillende social kanalen van NPO Radio 1.

Overijsselse Aanpakkers / Provincie Overijssel

Een podcastserie met verhalen van aanpakkers in Overijssel. Deze serie is opgenomen in binauraal geluid. Luister met een koptelefoon om het 3d-effect te horen. In deze aflevering hoor je het verhaal van Huib. Hij vertelt hoe walking football ouderen niet alleen in beweging krijgt, maar ook helpt om sociale contacten op te doen.

Tweede Kamer verkiezingen 2012: hoe zit het? / NU.nl

Op woensdag 12 september 2012 ging Nederland naar de stembus. In vijf video's bekeek NU.nl aan de hand van cijfers van het Centraal Planbureau op welke grote thema's vijf partijen willen investeren en bezuinigen. Het thema van deze video: Sociale Zekerheid.

Nuella / Loopbaancentrum Oost Nederland

Nuella is herstarter in het basisonderwijs. Ze vertelt over haar onzekerheid en de verrassing die op haar pad kwam. We maakten een serie videoportretten voor de onderwijsorganisaties Personeelscluster Oost Nederland en Loopbaancentrum Oost Nederland.

Misschien ook interessant

Merk-waardige verhalen om van te leren
Niks te zien, van alles te beleven
Chocoladezoenen voor interne videoserie

Vraag een gratis
adviesgesprek aan

Locatie Zwolle

Tjaskerstraat 27
8043 HJ Zwolle
T 038 454 95 96
play@iglow.nl